αγοράστε ακίνητο Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική Άφυτος Διαμερίσματα

Χαλκιδική Άφυτος Διαμερίσματα

Διαμερίσματα προς πώληση.

 Πωλούντε διαμερίσματα 80τ.μ σε ισόγειο 1ος και 2ος.

Με 2 δωμάτια σαλοκουζίνα και μπάνιο.

IMG_0119

 

Πληροφορίες

Φωτογραφίες

Βίντεο πρώτος τύπος διαμερίσματος

Βίντεο δεύτερος τύπος διαμερίσματος

Γενικό βίντεο οικισμού

Την γραφική Άφυτο με την εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Κασσάνδρας επέλεξε η τεχνική κατασκευαστική Λαγαρίας για να οικοδομήσει το νέο οικιστικό της συγκρότημα.

Η περιοχή είναι φορτωμένη ιστορικές μνήμες που χάνονται στα βάθη των αιώνων καθώς η Άφυτος μνημονεύεται από μια πλειάδα αρχαίων συγγραφέων, αναμεσα στους όποιους ξεχωρίζουν οι Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Ξενοφών, Αριστοτέλης, Παυσανίας και Στράβων. Φημισμένη για το περίφημο ιερό του Διονυσίου και για τον εκπληκτικό ναό του Άμμωνος Διός που ήταν και ο προστάτης της πόλης, η Άφυτος διέπρεψε τόσο κατά την αρχαική όσο και κατά την κλασική περίοδο της ελληνικής αρχαιότητας.

Κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1821οι κάτοικοι της Αφύτου ( που εκτέλεσαν στο έπακρο το χρέος τους απέναντι στη πατρίδα) εγκατέλειψαν το χωρίο τους για να επιστρέψουν το 1827 και να ξαναδώσουν στον τόπο τους την προηγούμενη αίγλη του. Από το 1850 περίπου το χωρίο ανοικοδομείται και επεκτείνεται.

Το 1859 χτίζεται ο ναός του Αγίου Δημητρίου που αποτελεί ακόμα και σήμερα το λαμπρότερο οικοδόμημα του χωριού.
Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα ανυπέρβλητα δείγματα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα κατέχουν τα αρχοντικά των Κατσάνη (1860), Παπαβασιλείου (1864),Γαλάνη (1976), Αλετρά (1889) και Αθανασιάδη (1898).
Θέα ανυπέρβλητης ομορφιάς προσφέρει ο βράχος πάνω στον οποίο γίνονταν οι θυσίες προς τιμήν του Άμμωνος Διός.

Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τον ιερό αυτό χώρο και 150 περίπου μέτρα από την πλατεία του χωριού, σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων εντός οικισμού, η εταιρία μας δημιουργεί ένα νέο οικιστικό συγκρότημα τέλεια εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον με την επωνυμία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η γενικότερη μορφολογία και οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες του συγκροτήματος πραγματοποιούνται με βάση τα παραδοσιακά πρότυπα και την γενικότερη αρχιτεκτονική της περιοχής, έχοντας ως βασική επιλογή της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, την τοποθέτηση των επί μέρους οικοδομών με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η θέα προς τον κόλπο της Κασσάνδρας, την Σιθωνία και το Όρος Άθως. Από το σύνολο των κατοικιών, η μελέτη και η υλοποίηση του οικιστικού συγκροτήματος διατηρεί υψηλές προδιαγραφές εξασφαλίζοντας αισθητική ποιότητα και λειτουργικότητα.

Όλα τα οικήματα διακρίνονται για την άψογη και λειτουργική εσωτερική τους διαρρύθμιση καθώς και για την άριστη επιλογή των υλικών σε όλους τους χώρους.

Η αρχιτεκτονική σύλληψη των εξωτερικών όψεων και η σοφή επιλογή των υλικών που είναι πλήρως εναρμονισμένα με το ιδιαίτερο χρώμα του οικισμού της Αφύτου ( πελεκητή πέτρα Αφύτου , κεραμίδια, εξώστες) προσδίδουν πολυτέλεια και προσωπικότητα στο συγκρότημα.

Εκτός από το αρχιτεκτονικό και τεχνικό κομμάτι, η υψηλή αισθητική στους καταπράσινους κήπους δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές στη κατασκευή των κατοικιών, καθώς και η επιλογή της περιοχής προσδίδει υπεραξία στο ακίνητο και στους ιδιόκτητες του.

Έτσι στηριζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία μας στον κατασκευαστικό τομέα καθώς επίσης και στη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στον χώρο μας, επιτυγχάνουμε τον στόχο μας που είναι η μελέτη και η υλοποίηση των κατασκευών μας να διατηρεί υψηλές προδιαγραφές εξασφαλίζοντας ποιότητα , αισθητική και λειτουργικότητα.